19.6 C
Belgrade

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Zvečka

U okviru projekta Čista Srbija, u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji mesne zajednice Zvvečka. Građevinske radove u Ulici Drage Vukovića Korčagina obišli su predstavnici opštine Obrenovac sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

Momirović je ovom prilikom izneo podatak koji govori, da je trenutno 8% stanovništva Srbije pokriveno sistemom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

– Mi ovu situaciju moramo promeniti, moramo očistiti naše reke. Otpadne vode se moraju preraditi i u prirodu izbaciti čista voda, a mi se nećemo zaustaviti dok ovo ne postignemo. Ovakvi projekti su moj prioritet. Džabe nam autoputevi i brze pruge, ako mi uništimo našu prirodu – naveo je Momirović i naglasio da će u narednih 5 godina biti izgrađeno 7.000 kilometara kanalizacione mreže, kao i 250 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Miroslav Čučković ovom prilikom podsetio je, da je u proteklom periodu širom opštine Obrenovac izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 40 kilometara.

– Kanalizaciona mreža izgrađena je u naseljima Šljivice, Belo Polje, Braće Jugović, na delu Valjevskog pravca prema Ubu u Zvečkoj, kao i u delu, duž Šabačkog puta, a dodali smo i Urovce i Krtinsku. Međutim, kruna ovih radova treba da bude izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda – poručio je Čučković.

Prema rečima Čučkovića, zahvaljujući zalaganjima Vlade Republike Srbije, gospodinu Jeremiću i Momiroviću, na teritoriji opštine Obrenovac biće izgrađene 2 fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

– Obilazimo sa izvođačima radova sve fabrike širom Evropske unije,takođe smo obišli i fabrike koje su napravljene u našoj zemlji. Važno je da nova fabrika u Obrenovcu bude izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima – rekao je Čučković.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °