13 C
Belgrade

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio Filimonoviće u mesnoj zajednici Grabovac

Predstavnici opštine Obrenovac sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem obišli su mesnu zajednicu Grabovac, gde je u poslednjih godinu dana asfaltirano više od 10 kilometara puteva. Asfalt je stigao do Filimonovića, a ovom prilikom ministar Momirović obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Filimonović.

Momirović je istakao zadovoljstvo, što se u Obrenovcu radi na izgradnji komunalne i putne infrastrukture, te se uvode ekološki standardi, aktuelni u gradovima zapadne Evrope.

– Veliko je zadovoljstvo biti u Grabovcu, mestu u kojem smo sagradili puteve koji vode ka Šapcu, Valjevu, Beogradu, ukupno 17 kilometara državnih puteva , ali i 17 kilometara puteva koji su nekategorisani. U Obrenovcu gradimo 100 kilometara kanalizacione infrastrukture i 2 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, što mislim da je najveći republički projekat u Obrenovcu u poslednjih 10 godina – naveo je Momirović.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je, da je za ovu godinu planirana rekonstrukcija starih i izgradnja novih puteva u dužini od 100 kilometara, što će kako kaže, opštinu Obrenovac učiniti ugodnim mestom za život.

– Naši poljoprivredni proizvođači koji su imali potrebu za novim saobraćajnicama kako bi lakše izvršili distribuciju svojih proizvoda, sada će to i dobiti. Iz Grabovca, građevinske mašine biće premeštene u Veliko Polje, gde će takođe biti asfaltiran veliki broj puteva – rekao je Čučković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac Aleksandar Ljubojević naglasio je, da je ovo istorijski momenat za mesnu zajednicu Grabovac, budući da se u proteklom periodu dosta uradilo kada je reč o uređenju ove mesne zajednice.

– Veoma sam srećan što sam deo ovog tima, jer smo uspeli da uradimo preko 10 kilometara asfalta, preko 7 kilometara struganog asfalta, takođe radimo na uređenju lovačkog doma, ali i igrališta za naš fudbalski klub – rekao je Ljubojević.

Kako ističu Filimonovići, koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, stočarstvom, izgrađen put olakšaće svakodnevno funkcionisanje, ali i samo poslovanje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °