26.1 C
Belgrade

Ministar Momirović i predsednik GO Surčin na tribini u Jakovu

Priključenje na autoput “Miloš Veliki” u Jakovu, izgradnja kanalizacije i ostalih infrastrukturnih objekata samo su neke od tema o kojima se govorilo na tribini u parohijskom domu jakovačkog hrama. O konkretnim problemima meštani Jakova imali su priliku da razgovaraju sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i predsednikom Gradske opštine Surčin Stevanom Šušom.

Ministar je na ovom sastanku sa meštanima još jednom potvrdio da će saobraćajna petlja u Jakovu biti građena, kao i da Vlada Srbije planira da investira 4 milijarde evra u izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kao glavni preduslov za izgradnju kanalizacije.

On je dodao da je idejno rešenje za jakovačku petlju urađeno i je u toku proces eksproprijacije zemljišta na kome će biti građena. Očekuje se da radovi počnu u periodu između avgusta i oktobra, dodao je ministar.

Predsednik opštine Surčin je istakao da su ovakvi susreti sa građanima najbolji način da dođe do naboljeg rešenja svih problema. On je naglasio da su građani u konstruktivnom razgovoru izneli sve aktuelne probleme u mestu, poput kanalizacije ali i problema koji nastaju prilikom odvoženja peska sa lokacije “Jakovačka kumša” kao što su oštećenja kolovoza i nanošenje blata na saobraćajnice. Sa druge strane, predsednik opštine je istakao da se 90 odsto tog peska koristi upravo za izgradnju autoputa ka Novom Beogradu.

Ovakve tribine narednih nedelja održavaće se i u ostalim surčinskim Mesnim zajednicama.

Na današnjoj tribini je, pored velikog broja građana, prisustvovao i član Veća grada Beograda Miloš Dangubić, kao i rukovodstvo Gradske opštine Surčin.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °