12.6 C
Belgrade

”Minut do 12” za primaoce matičnih ćelija

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, Udruženje pacijenata Leuka, u saradnji sa Službom za transfuziologiju KBC Zemun, organizuje akciju pod nazivom ”Minut je do 12” u svrhu  promocije i prikupljanja krvi, trombocita i matičnih ćelija 13. oktobra sa početkom u minut do 12 časova, u galeriji Kancelarije za mlade GO Zemun,  Kosovska 9.

Tom prilikom biće otvorena izložba likovnih radova Katarine Stanojlović, studentkinje grafičkog dizajna. Radovi su nastali u bolničkoj sobi, tačnije u izolacionom bloku kliničkog centra, u vreme dok je autorka čekala na transplantaciju matičnih ćelija. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu od 13. do 16. oktobra od 8 do 15.30 časova, gde će, takođe, moći dodatno da se informišu na temu dobrovoljnog davalaštva, matičnim ćelijama i trombocitima.

S tim u vezi, u subotu, 16. oktobra  u 10 časova na istoj adresi doktori i tehničari iz Službe za transfuziologiju KBC ”Zemun”, pod supervizijom prim.dr.sci.med. Vesne Libek, radiće na prikupljanju krvi, upisu u nacionalni registar matičnih ćelija i proširenju baze davalaca trombocita za KBC Zemun.

Pozivamo sve građane, a prvenstveno stanovnike Zemuna da se odazovu ovom apelu, jer trenutno je  veliki broj naših sugrađana koji su u prelomnoj fazi svog lečenja. Vi možete da im spasete živote, a za njih je ”minut do 12”.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...