12.6 C
Belgrade

Mladenovac ugostio najbolje svetske rvače

Mladenovac je bio je sjajan domaćin ovogodišnjeg Memorijalnog turnira „Ljubomir Ivanović Gedža“ koji je održan u hali Sportskog Centra. Ova sportska manifestacija organizovana je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac, Sportskog saveza Mladenovca, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a tehnički organizatori bili su Rvački klub „Ljubomir Ivanović Gedža“ i Rvački savez Beogradauz podršku i pomoć Sportskog centra koji nosi ime ovog proslavljenog sportiste i trenera.

Turnir je otvorio predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je u ime svih Mladenovčana i Gradske opštine Mladenovac svim takmičarima i posetiocima poželeo dobrodošlicu na turnir.

„Rvačima, trenerima, sudijama, delegatima i svim sportskim radnicima koji su danas sa nama želim prijatan boravak u našoj zemlji i našem gradu. Nadam se da ćete iz Mladenovca poneti lepe uspomene i da ćete nam doći i sledeće godine.

Zahvaljujem se rvačkom klubu ,,Ljubomir Ivanović Gedža“ na tehničkoj organizaciji turnira, Ministarstvu omladine i sporta, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Rvačkom savezu Srbije i Rvačkom savezu Beograda na pokroviteljstvu i stručnoj pomoći. Takođe, zahvaljujem se svima koji su pružili bezrezervnu podršku turniru, bez kojih ovo takmičenje ne bi bilo ono što jeste danas – jedno od najozbiljnijih sportskih dešavanja u Srbiji.

Nakon više od 20 godina, turnir smo vratili u Mladenovac, u kolevku ovog sporta, u grad koji ima sportsku ustanovu, kulturno-umetničko društvo i rvački klub koji sa ponosom nose ime Ljubomira Ivanovića Gedže.

Želimo da ovaj turnir postane simbol sportskog druženja, a pre svega prijateljstva, simbol vrednosti za koje se za života zalagao jedan od najuspešnijih rvača,trenera i sportskih pedagoga Evrope i sveta“, rekao je Glišić.

Na 34. Gedžinom memorijalu ekipno prvo mesto zauzela je Rusija, drugi je bio Iran, a treće mesto reprezentacija Srbije. Za najboljeg rvača turnira izabran je Iranac, Ali Nail Arslan. Turnir je okupio 82 takmičara iz šest najboljih svetskih reprezantacija.

U izuzetno jakoj konkurenciji gde su dominirali Rusi, dok su naši reprezentativci osvojili tri bronzane medalje.

Glavna zvezda turnira bio je dvostruki Olimpijski šampion, trostruki svetski šampion i petostruki evropski prvak, Rus Roman Vlasov. On je u Mladenovcu nastupio u kategoriji do 77 kilograma.

Memorijal je predstavljao i generalnu probu za reprezentativce Rusije, Srbije, Mađarske i Irana uoči predstojećeg Svetskog prvenstva koje će se narednog meseca održati u Oslu, glavnom gradu Norveške.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...