11.1 C
Belgrade

Mladi, muzika i osmeh

Kolika je moć muzike u spajanju ljudi, moglo se osetiti na već na prvom času škole pevanja, jer su Jovanu Avramović, voditeljku Škole pevanja, polaznici ovogodišnjih muzičkih radionica dočekali uz osmeh, muziku i ples. Na prvim radionicama dočekala su nas stara, ali i nova radosna lica mladih srednjoškolaca sa Zvezdare. Srećni što su opet zajedno, mladi su se, u kreativnoj i prijateljskoj atmosferi, već na prvim radionicama oslobodili treme.

U nameri da polaznicima pruži maksimalnu podršku organizatori ovogodišnjeg muzičkog stvaralaštva su komunicirali sa svakim učesnikom ponaosob (preko 40 prijavljenih), u nameri da pronađu najbolji termin za radionice kako školske obaveze ne bi trpele. Napravljen je raspored da se radionice muzičke produkcije održavaju utorkom, u 18 časova, u Kafe galeriji„Kabinet Ark“, Milana Rakića 23, a škola pevanja četvrtkom, u 18 časova, u svečanoj sali Šeste beogradske gimnazije. Svaka aktivnost traje 2 sata.

Školu pevanja vodi Jovana Avramović, master muzikolog. Svaki čas se započinje klasičnim vežbama raspevavanja, disanja i zagrevanja. Radi se i na pojedničnim pesmama koje su učenici sami odabrali. S obzirom da grupa “Abba” ove godine obeležava 50 godina od osnivanja tema ovogodišnje Škole pevanja je upoznavanje sa njihovim najvećim hitovima. Duda Bezuha je na prvom času audio snimanja i muzičke produkcije, održanom prošlog ponedeljka, polaznicima predstavio svoj plan rada. Polaznici će da nauče kako da u profesionalnim programima snime pesmu, obrade zvuk i izvezu audio fajl ili MP3 koji dalje mogu slušati, slati, stavljati na Youtube. Ovaj kurs bi polaznicima zainteresovanim za snimanje i pravljenje muzike, omogućio da u kućnim uslovima u programu koji predstavlja virtuelni studio, snime i zvučno obrade pesme koje rade.

Kurs je vrlo koristan i edukativan i mladima pruža način da se muzički izraze i budu kreativni. Zainteresovani mladi se još mogu uključiti, slanjem mejla na jimny.belgrade@gmail.com ili prijavljivanjem na broj 011/3405-917. Organizator ovogodišnjeg muzičkog stvaralaštva je Dragana Petrović, PR Agencija za poslovne aktivnosti Jimny Beograd, a pokrovitelj Gradska opština Zvezdara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °