18.6 C
Belgrade

Mogućnosti ličnog razvoja mladih kroz društveni aktivizam

Društveni aktivizam je sjajan način za mlade da steknu nove veštine i da razviju ličnost. Ulaganjem u društvene aktivnosti i angažovanjem u pitanjima koja su im važna, mladi mogu da nauče mnogo o sebi i zajednici u kojoj žive.

Jedna od mogućnosti ličnog razvoja kroz društveni aktivizam je razvoj liderskih sposobnosti. Kroz društveni aktivizam mladi mogu da nauče kako da vode druge ljude, da se organizuju i da rade u timu. Ove veštine su korisne ne samo u društvenim aktivnostima, već i u svakodnevnom životu i poslu.

Druga mogućnost ličnog razvoja kroz društveni aktivizam za mlade je razvoj javnog govora i komunikacijskih sposobnosti. Ulaganjem u društvene aktivnosti, možemo da naučimo kako da govorimo pred velikim grupama ljudi, da iznesemo svoje ideje jasno i da slušamo mišljenja drugih.

Treća mogućnost ličnog razvoja mladih kroz društveni aktivizam je razvoj empatije i razumevanja. Mladi mogu da nauče kako da se suoče sa različitim mišljenjima i da razumeju perspektive drugih ljudi.

Ukratko, društveni aktivizam je sjajan način da se razvije ličnost i da se steknu nove veštine. Ulaganjem u društvene aktivnosti, možemo da naučimo mnogo o sebi, drugim ljudima i o svetu oko sebe, te da doprinesemo promenama u našoj zajednici.

beogradski.rs

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.3 ° C
18.7 °
16.4 °
81 %
3.1kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °