14.6 C
Belgrade

Na opštini Novi Beograd realizovana akcija u cilju povećanja bezbednosti pešaka i biciklista u saobraćaju

Na opštini Novi Beograd je realizovana akcija čiji je cilj povećanje bezbednosti pešaka i biciklista u saobraćaju, a u okviru projekta Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije „Noćne akcije“,.

Pod sloganom akcije „Da se bolje vidimo“, preventivno-promotivnim aktivnostima skerenuta je pažnja ciljnoj grupi učesnika u saobraćaju da vide i da budu vidljivi od strane drugih učesnika, kako bi se izbegle opasne situacije. U tom smislu, aktivnost je realizovana na raskrsnici ulica Nehruova i Jurija Gagarina, jer na osnovu analiza saobraćajnih nezgoda, ova lokacija je jedna od onih na kojima najviše stradaju pešaci i biciklisti.

Sa građanima je obavljen razgovor, podeljen je i promotivno-edukativni materijal uz čije korišćenje bi se povećala njihova uočljivost od strane drugih učesnika u saobraćaju, pa tako i bezbednost.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
14.6 ° C
14.8 °
13.5 °
39 %
3.1kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
22 °
Пет
25 °
Суб
29 °
Нед
24 °

Najnovije

“U prirodu po zdravlje” – Preventivna akcija Doma zdravlja „Voždovac“

Dragi Voždovčani, u cilju prevencije hroničnih, nezaraznih bolesti čiji su uzričnici fizička neaktivnost, pušenje, gojaznost, stres i drugi faktori pozovamo Vas da ovaj vikend...

Za zeleniji Beograd