16.8 C
Belgrade

Na ovogodišnjem konkursu za upis u vrtiće više od 14.000 slobodnih mesta

Konkurs za upis u državne predškolske ustanove počinje u ponedeljak 11. aprila i trajaće do 13. maja. Konačne liste upisanih mališana biće poznate krajem juna, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a.

On je istakao da će na ovogodišnjem konkursu biti oko 14.000 slobodnih mesta i da očekuje dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića.

Ova mesta omogućiće pet novih objekata u kojima su radovi u završnim fazama. Mesta za mališane biće na Čukarici, Bežanijskoj kosi, u Zemunu, na Zvezdari, u Obrenovcu…

– Kao i prethodnih godina, najveći pritisak je u najmnogoljudnijim oštinama, pre svega u Novom Beogradu, Paliluli, Voždovcu… U skladu sa potrebama, pokrenuta je inicijativa za otvaranjem novih mesta, pa se na Novom Beogradu gradi pet novih objekata, a vrtić na Bežanijskoj kosi je u završnoj fazi – rekao je Gak.

On je dodao da Grad podjednako misli i na decu iz prigradskih opština, gde će se takođe u narednom periodu raditi na upisivanju svih mališana kako bi se lista čekanja svela na minimum.

Nastavljamo saradnju sa privatnim vrtićima, u koje ide oko 22.000 mališana, a čiji boravak subvencioniše Grad, rekao je Gak i dodao da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u skladu sa zakonom prati rad svih privatnih predškolskih ustanova.

– Veliki posao je do sada urađen, ali nećemo tu stati. Nastavljamo dalje dok sve mališane sa teritorije grada Beograda ne upišemo u vrtiće – zaključio je Gak.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °