2.9 C
Belgrade

Na predstojećem Beogradskom maratonu više od deset hiljada trkača

Ovogodišnji Beogradski maraton, 36. po redu, održaće se u nedelju, 23. aprila, uz učešće rekordnih više od deset hiljada trkača, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru. Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić istakao je veliki značaj ove sportske manifestacije za Beograd.

– Beograd je ponosan na maraton jer je ta manifestacija za poslednje tri decenije postala simbol beogradskog sporta. Maraton ne promoviše samo vrhunski već i rekreativni sport, što mu posebno daje na značaju. Poslednjih nekoliko godina trkački sport znatno se razvio kako u Beogradu tako i u čitavoj zemlji. Sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, preduzeo je sve neophodne mere kako bi ova manifestacija protekla u najboljem redu – rekao je Penić.

Pozvao je Beograđane da izađu na ulice i podrže ovaj veoma važan događaj za naš grad, a svim učesnicima poželeo mnogo uspeha na 36. Beogradskom maratonu.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj poručio je da je Beogradski maraton praznik sporta, te izrazio veliko zadovoljstvo što je resorno ministarstvo učestvovalo u organizaciji manifestacije.

– Svi veliki sportski događaji, kojima je Beograd domaćin, imaju veliku podršku ministarstva i Vlade – rekao je Kešelj i pozvao građane da uzmu učešća u maratonu, te na taj način pošalju veličanstvenu sliku u svet.

Direktor „Beogradskog maratona” Darko Habuš zahvalio je svim partnerima u organizaciji događaja, istakavši da grad u nedelju očekuje praznik sporta jer će učestvovati više od deset hiljada trkača.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °