12.4 C
Belgrade

Na Sajmu knjiga više od 163 hiljade posetilaca

Na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji je održan od 23. do 30. oktobra, nastupilo je 416 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači), od kojih je 325 domaćih direktnih izlagača i 91 inostrani direktni izlagač, saopšteno je iz Beogradskog sajma.  

Ukupni broj učesnika je 854 koji, osim direktnih i indirektnih izlagača, obuhvata i zastupljene firme. U organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača održano je 525 programa, predstavljene su četiri izložbe i registrovano je 163.616 posetilaca.

Osim izdavača iz Srbije, na Sajmu knjiga su učestvovali izdavači iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Rusije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Kine, Irana, Belorusije, Švajcarske, Maroka, Indije, Nemačke, Poljske, Egipta i Mađarske.

U ulozi počasnog gosta  na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga  predstavila se Rumunija. 

Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga proglašeni su izdavači godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, najbolji izdavači iz dijaspore, posebna priznanja za doprinos u oblasti nauke, specijalna priznanja za izdavača, knjigu ili strip, najlepša knjiga, najlepša dečja knjiga i specijalno priznanje za mladog dizajnera knjige.

Sajam knjiga je pratilo više od 1.200 novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih, štampanih i onlajn medija, akreditovanih za praćenje manifestacije. 

Zabeleženo je prisustvo medijskih kuća i izveštača iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Bugarska, Japana, Rusije, Kine, Nemačke, Francuske i Austrije.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °