3.2 C
Belgrade

Na Savskom Vencu obeležen Dan bez automobila u sklopu Evropske nedelje mobilnosti

Opština Savski venac i ove godine obeležava ,,Evropsku nedelju mobilnosti-Dan bez automobila“ u okviru programa zaštite životne sredine čiji je cilj da se skrene pažnja na zagađenje vazduha specifičnim zagađujućim materijama iz izduvnih gasova motornih vozila .

Tim povodom danas je u Hajd parku održana manifestacija kojoj su prisustvali zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković i članovi Opštinskog veća Ana Marinković, Ljubomir Lovre, Zoran Kocić i Vladimir Novaković.

Predstavnici opštine Savski venac pozdravili su prisutne mališane iz Predškolske ustanove ,,Savski venac“ i zajedno sa njima uživali u programu koji je za ovu priliku organizovan.

Edukativno-zabavni program kao i vožnja kočijom ulepšali su deci dan u prirodi.  U toku muzičko- zabavnog programa i radionicama koje su vodili animatori i umetnici deca su imala priliku da nauče koliko je važno očuvanje životne sredine.

Ovom manifestacijom opština Savski venac je podržala promociju unapređenja ekoloških uslova života, razvoja biciklizma, ostalih vidova nemotorizovanih kretanja i smanjenja korišćenja automobila na gradskim deonicama kako bi se ostvario uticaj na redukciju aerozagađenja i buke, kao i na porast bezbednosti u saobraćaju.

beogradski.rs / GO Savski Venac

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °