2.9 C
Belgrade

Na Zvezdari počela obuka „Put do uspešnog preduzetnika“

Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“, za 50 nezaposlenih lica koja žele da pokrenu sopstveni biznis, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Gradske opštine Zvezdara i Beogradske akademije poslovnih i umetničkih studija (BAPUSS), počela je danas i biće nastavljena u utorak 18. januara, od 10 do 13 časov. u zgradi Beogradske akademije, u amfiteatru broj 5, u prizemlju zgrade, ul. Kraljice Marije 73. Obuku realizuju stručnjaci NSZ.

Prvog dana obuke stručnjaci NSZ su polaznicima govorili o pravnim aspektima pokretanja sopstvenog biznisa, a tokom edukacije će biti obrađeni i svi drugi aspekti pokretaanja sopstvenog biznisa. Polaznici će imati priliku da, pored ostalog, dobiju odgovore i na pitanja kako razraditi biznis ideju, kako napisati biznis plan i moći će da se upoznaju sa osnovama knjigovodstva.

Obuka je namenjena za ljude koji su godinu dana na evidenciji NSZ-a i imaju biznis ideje koje će samostalno da realizuju tako što će konkurisati za bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa kod NSZ-a. Uslov za dobijanje tih sredstava jeste završavanje ove obuke koja je za njih besplatna. Moguće je dobijanje novčanih sredstva do 250.000 dinara (za nezaposlene osobe sa invaliditetom do 270.000 dinara).

Nakon dvodnevne edukacije, u utorak, 18. januara, će svim polaznicima predstavnici NSZ i Opštine svečano uručiti uverenja o uspešno završenoj obuci.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °