6.2 C
Belgrade

Nagrade za najbolje u školskom sportu Beograda

Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda i Beogradska asocijacija za školski sport dodelili su danas priznanja i vrednosne vaučere osnovnim i srednjim školama iz Beograda u kojima su učenici ostvarili najbolje rezultate na gradskim i školskim sportskim takmičenjima za školsku 2021/2022. godinu.

Podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić je istakao da je tokom poslednjih nekoliko godina impresivan broj dece učestvovao u školskim sportskim takmičenjima. 

– U programu je učestvovalo oko 90 odsto škola i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da „dođemo” i do tih preostalih 10 odsto. Želimo da animiramo sve osnovne i srednje škole sa teritorije grada kako bismo ih uključili u sistem školskog sporta. Želim da zahvalim predsednici Beogradske asocijacije za školski sport Vesni Čitaković Đurišić, sportskom direktoru Momčilu Stanojkoviću, kao i svim zaposlenim u asocijaciji na velikom trudu koji su uložili. Oni obavljaju jako važan segment posla za razvoj sporta na teritoriji Beograda. Učenicima koji su učestvovali u takmičenjima želim još više sreće i dobrih rezultata u narednim godinama, bez obzira na to da li je u pitanju školski sport ili aktivno bavljenje sportom. Bilo bi jako lepo da za nekoliko godina možemo da kažemo da su školska sportska takmičenja doprinela povećanju broja dece koja se aktivno bave sportom – rekao je Rajičić. 

Ovom prilikom nagrađene su sledeće škole: OŠ „Ujedinjene nacije” (Čukarica), OŠ „Svetozar Miletić” (Zemun), OŠ „Danilo Kiš” (Voždovac), Sportska gimnazija (Stari grad), Peta beogradska gimnazija (Palilula) i Gimnazija „Patrijarh Pavle” (Rakovica).

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °