3.2 C
Belgrade

Nagrađeni najbolji mladenovački učenici

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić prisustvovao je tradicionalnom prijemu najboljih učenika sa ove beogradske opštine.

Glišić je čestitao učenicima na postignutom uspehu i uručio im knjige, poklon Opštine Mladenovac.

Ove godine Mladenovac može da se pohvali sa 104 učenika „vukovca”, od kojih je 11 učenika generacije, što je znatno veći broj u odnosu na prethodne godine.

 – Ove školske godine možemo da se pohvalimo da u devet osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Mladenovac imamo 104 nosioca „Vukove diplome”. Ovo pokazuje da oni svoje školske obaveze nisu shvatili kao obavezu, već kao strast prema učenju, zanos koji se u tom procesu razvija. Verujem da nije bilo lako i da ste se odricali mnogih stvari, kako biste postigli rezultate zbog kojih smo se danas okupili. Ovo je prvi veliki korak koji ćete pamtiti i kojeg ćete se rado sećati kada budete postali uspešni lekari, profesori, inženjeri i, ono najvažnije, dobri ljudi – rekao je Glišić.

Poželeo je najboljim mladenovačkim učenicima da ostvare sve ambicije i da se, kao uspešni ljudi, vrate u svoju opštinu, da nastave da je razvijaju, vole i budu uspešni u onome što rade.

Na prijemu za najbolje mladenovačke učenike kompanija „Braća Mirčić” iz Mladenovca je, u saradnji sa švajcarskom kompanijom za proizvodnju satova „Grovana”, tradicionalno đacima generacije mladenovačkih škola dodelila satove ove renomirane kompanije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °