12.6 C
Belgrade

Najava onlajn koncerta gudačkog kvarteta „String kvartet Meraki“ u okviru manifestacije „Novobeogradsko kulturno leto“

Opština Novi Beograd nastavlja tradiciju u organizaciji dobro poznate kulturne manifestacije „Novobeogradsko kulturno leto“. Peti koncert koji ćemo slušati je koncert gudačkog kvarteta– „String kvartet Meraki“.String kvartet meraki čine Violeta Ćirić, Nada Šarković, Ena Vaganek i Magdalena Matić.

Trenutno su master studenti kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Katarine Popović. Tokom ove godine, održale su veliki broj koncerata u različitim salama u Beogradu (SKC,UK Parobrod, Jevrejska opština, Društveni centar KROV, itd.). Sarađivale su sa eminentnim profesorima, kao što su Nataša Petrović, Mirjana Nešković i Tomaš Pokšivinjski.Nastup  gudačkog kvaliteta „String kvartet Meraki“ možete poslušati i pogledati 08. avgusta od 20 časova na našoj fejsbuk stranici i na našem IGTV kanalu. 

S obzirom na situaciju sa pandemijom virusa ove godine, nažalost, svi koncerti će biti onlajn i možete ih pratiti svake nedelje u 20 časova na fejsbuk i instagram profilima na linkovima ispod. Opština Novi Beograd nastaviće i u budućnosti da svojim sugrađanima priređuje besplatne kulturne sadržaje na koje su godinama unazad, na obostranu radost, i navikli.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...