12.6 C
Belgrade

Najava onlajn koncerta kvinteta „Tanguango“ i Instituta „Tango Natural“ u okviru manifestacije „Novobeogradsko kulturno leto“

Opština Novi Beograd nastavlja tradiciju u organizaciji dobro poznate kulturne manifestacije „Novobeogradsko kulturno leto“. Šesti koncert koji ćemo slušati je koncert kvinteta „Tanguango“ i Instituta „Tango Natural“.Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku Instituta „Tango Natural“ iz Beograda,a čine ga:Sonja Lukić (klavir), Ljubica Damčević (violina, vokal), Jelena Adamović (violina), Dušica Luković (harmonika) i Katarina Kamber (kontrabas).

U sklopu nastupa na „Novobeogradskom kulturnom letu“, izvešće tradicionalni tango i tango nuevo, a posebno su odabrale dve kompozicije, „Figarando“ koju je komponovala violiniskinja i vokal Ljubica Damčević kao spoj Mocarta i tanga. Druga kompozicija je jedan valcer „Pedacito de cielo“, kompozitora Francinija, dok je aranžman i preradu na „tango nuevo“, moderniji stil, takođe uradila violiniskinja Ljubica Damčević.

Nastup kvinteta „Tanguango“i Instituta „Tango Natural“ možete poslušati i pogledati 15. avgusta od 20 časova na našoj fejsbuk stranici i na našem IGTV kanalu. 

S obzirom na situaciju sa pandemijom virusa ove godine, nažalost, svi koncerti će biti onlajn i možete ih pratiti svake nedelje u 20 časova na fejsbuk i instagram profilima na linkovima ispod. Opština Novi Beograd nastaviće i u budućnosti da svojim sugrađanima priređuje besplatne kulturne sadržaje na koje su godinama unazad, na obostranu radost, i navikli.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...