12.6 C
Belgrade

Najbolji palilulski osnovci otputovali na Krf

Đaci generacije 17 paliluskih osnovnih škola otputovali su juče na dvonedeljno nagradno putovanje na Krf u okviru projekta „Stopama naših predaka“, koje tradicionalno zajednički organizuju Gradska opština Palilula i Srpska pravoslavna crkva posredstvom časopisa za decu „Svetosavsko zvonce“.

Najbolje palilulske osnovce na Krf su ispratili predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i član Veća opštine Elena Bilić, nakog molebana u Sabornoj crkvi.

Ivanović je učenicima uručio poklone iznenađenja Gradske opštine Palilula – termos, kačket i peškir – i poželeo im srećan put, da budu zdravi i da se sa ovog putovanja vrate puni lepih utisaka iz prijateljske Grčke.

Ovogodišnjim đacima generacije pridružili su se i prošlogodišnji najbolji palilulski osnovci, jer je prošle godine eksukrzija bila odložena zbog korone.

Tokom boravka na Krfu učenici će obići spomenike i značajne svetinje iz srpske istorije i upoznati se sa tradicijom i svim dešavanjima i stradanjima koje je naša vojska prolazila za vreme Prvog svetskog rata.

Pored toga upoznaće i ostale znamenitosti i lepote ostrva Krfa, a u kampu gde će boraviti biće organozovane radionice iz srpskog, ruskog i grčkog jezika, književnosti, veronauke, glume, kao i mnogobrojne sportske aktivnosti.

Beograski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...