2.5 C
Belgrade

Najbolji svetski kuvari u poseti Centru za dnevni boravak dece sa autizmom u Diljskoj ulici na Paliluli

Delegacija najboljih svetskih kuvara, nosilaca Mišelinove zvezdice u kulinarstvu, obišla je danas Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Diljskoj ulici na Paliluli, povodom održavanja donatorske večere, 26. oktobra u restoranu Lafayette, namenjene prikupljanju sredstava za rekonstrukciju ovog Centra.

U ime Gradske opštine Palilula obilasku je prisustvovala Bojana Milenović, članica Veća opštine, koja je zahvalila gostima na poseti i donatorskoj večeri, koju će pripremati 26 kuvara iz celog sveta sa najvećim i najvrednijim priznanjem u svetu kulinarstva Mišelin zvezdicom.

Dnevni boravak za autističnu decu u sklopu Centra ima 38 korisnika od kojih najmlađi ima 7, a najstariji 33 godine.

Tokom dnevnog boravka u ovoj instituciji od 6 do 18 časova o deci brinu radni terapeuti, medicinske sestre i tim psihologa, logopeda i socijalnih radnika. Sa svim korisnicima organizovan je grupni i individualni rad, koji obuhvata i fizičku aktivnost i vežbe u sali za rekreaciju, što je po rečima njihovih terapeuta deci omiljena aktivnost.

Opština Palilula, kao društveno odgovorna institucija prepoznaje zalaganje zaposlenih i njihovu posvećnost deci kojoj se svakodnevno pruža visoko kvalitetna nega i vodi odgovornu socijalnu politiku naročito kada je reč o osobama sa invaliditetom i podržava sve aktivnosti koje su od značaja za njih i nastaviće to da čini i u budućnosti.

Gosti su decu obradovali poklonima u vidu slatkih paketića dobivši zauzvrat ručne radove mališana, a više od toga bili su njihovi zagrljaji kojima su iskazali ljubav i zahvalnost.

Donacija sa večere najboljih svetskih kuvara, koji prvi put borave u Srbiji, biće uložena u bolji i kvalitetniji boravak ove dece, koja su im danas bila domaćini.

beogradski.rs / GO Palilula

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °