16.6 C
Belgrade

Najlepša cvetna aleja Zemuna 2022.

Gradska opština Zemun tradicionalno organizuje manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna”, sa ciljem da podstakne ulepšavanje i proširivanje zelenih površina Zemuna i veće angažovanje građana u unapređenje estetike prostora i kvaliteta životnog okruženja. Realizacija manifestacije koja promoviše i nagrađuje najvrednije vrtlare Zemuna, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina i podstiče saradnju i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila.

Pozivaju se građani Zemuna da sa ponosom predstave svoje cvetne aleje, balkone, vrtove, međublokovske vrtove i cvećnjake, ozelenjena dvorišta škola i vrtića, vrtove ispred  poslovnih prostora i druge zelene oaze Zemuna.

U takmičenju učestvuju građani, stambene zajednice, preduzeća, ugostiteljski objekti, škole i vrtići sa teritorije Gradske opštine Zemun, a izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija:

  1. Najlepša zelena površina oko stambene zgrade
  2. Najlepši balkon
  3. Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta
  4. Najlepše školsko dvorište
  5. Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove
  6. Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta
  7. Najlepša okućnica

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno,  donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama; 

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 22. juna u 12 časova u Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun, Kosovska 9.

Tokom manifestacije ”Najlepša cvetna aleja Zemuna 2022”, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će ”cvetna aleja” predstavljati Zemun na gradskom takmičenju ”Za zeleniji Beograd”.

 Zainteresovani se mogu prijaviti do 16. juna 2022. godine na telefone: 011/2197985 i 069/2132010 i putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °