-2.2 C
Belgrade

Napadi na vozače GSP „Beograd”

U ovoj godini su za jedanaest meseci zabeležena 63 napada na vozače javnog prevoza, što je više od broja napada zabeleženih tokom cele 2015. godine (62). Napadi su sve brutalniji, a poslednji su se dogodili sinoć na stajalištu u Ulici vojvode Micka na Karaburmi kada su tri mladića i devojka brutalno pretukli dvojicu vozača sa linije 23, saopšteno je iz JKP GSP „Beograd”.

Kako se navodi, napadači su najpre, dok je autobus stajao na stajalištu, odvrnuli vazdušni ventil na vratima sa spoljašnje strane. Vozač nije mogao da zatvori vrata i izašao je da proveri stanje ventila. Tada ga je grupa nasilnika napala i udarajući ga po glavi i telu oborila na zemlju. Ubrzo je u stanicu stiglo još jedno vozilo sa linije 23. Vozač tog autobusa je izašao iz vozila sa namerom da pomogne kolegi i pozove policiju. Međutim, grupa nasilnika se obrušila i na njega, te je on od udaranja i šutiranja zadobio još veće povrede. 

Nasilnici su besomučno udarali i šutirali dvojicu vozača u stajalištu i pre dolaska policije su se razbežali. Vozači su kolima hitne pomoći preveženi u Urgentni centar gde  su pregledani i pored posekotina i hematoma, jedan od njih ima i ujede po telu.

Ovakvi i slični napadi na vozače koji rade, nimalo lak posao, nas iznova zaprepašćuju i ukazuju da svaki oblik agresije i nasilja mora biti osuđen i kažnjen.

Broj napada na vozače javog prevoza u našem gradu se ne smanjuje. Uprkos uvođenju video nadzora i panik tastera u vozilima javnog prevoza nasilje kako verbalno, tako i fizičko od strane putnika i drugih učesnika u saobraćaju ne jenjava. 

Stoga, zaposleni GSP-a, apeluju na nadležne da se preduzmu neophodne mere kako bi se ovakvi slučajevi sprečili,  a počinioci najstrožije kaznili. 

Takođe JKP GSP „Beograd“ apeluje na korisnike javnog prevoza i sve učesnike u saobraćaju da imaju u vidu da svako ometanje i napad na vozače javnog predoza narušava, kako bezbednost putnika, tako i opštu bezbednost svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti