15.6 C
Belgrade

Napadnuta ekipa „Čistoće” tokom akcije suzbijanja komaraca

Iz JKP „Gradska čistoća” Beograd saopštili su da je ekipa Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, sinoć oko 21 čas, tokom sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca napadnuta u Luštičkoj ulici na opštini Zvezdara.

Napadač je sa terase tvrdim predmetom pogodio vozilo ekipe „Čistoće” koja je sprovodila tretman suzbijanja odraslih formi komaraca i oštetio krov vozila, a niko od zaposlenih nije povređen.

Ekipa MUP-a je odmah izašla na teren i izvršila uviđaj, pri čemu je osumnjičeno lice negiralo napad.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić je rekao da je razlog za strah zbog suzbijanja neopravdan, te da je nasilje nedopustivo.

– Ekipe JKP „Gradska čistoća” ne mogu da obavljaju svoj posao ukoliko ih svakodnevno presreću nepoznata lica, upućuju im uvrede, pretnje, udaraju i zaustavljaju vozila. Svaki napad ćemo prijaviti nadležnima i protiv napadača podneti krivične prijave jer moramo da zaštitimo ljude koji rade posao u korist svih Beograđana. Ogorčen sam zbog učestalih napada, kamenovanja vozila i nepoštovanja tih ljudi koji vredno rade. Ukoliko ne želimo da nam komarci u narednom periodu prave veće probleme, moramo dopustiti ekipama da nesmetano rade – poručio je direktor Popadić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
16.1 ° C
16.8 °
15.7 °
62 %
5.7kmh
40 %
Уто
16 °
Сре
19 °
Чет
22 °
Пет
21 °
Суб
23 °