1.8 C
Belgrade

Naselje Zuce dobija vrtić

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i zamenik direktora PIO Fonda Relja Ognjenović obišli su danas završne radove na adaptaciji mesne zajednice Zuce u vrtić, na opštini Voždovac.

Petronijević je poručio da će najmlađi stanovnici ovog naselja dobiti i moderno igralište za decu u sklopu vrtića sa svim pratećim mobilijarom.

– Ovo puno znači građanima ovog naselja, da ne moraju da voze decu u udaljene vrtiće. Mora se podjednako misliti na decu na teritoriji celog Beograda – rekao je Petronijević.

– Ispunjeno je obećanje dato građanima Zuca da će dobiti vrtić. Završeni su gotovo svi radovi, ostalo je još sređivanje dvorišta i već u septembru ćemo ovde primiti mališane – rekao je Gak.

Ognjenović je istakao da je briga o najstarijima i najmlađima jedan od najvažnijih zadataka svakog društva.

– To je obaveza svih nas – rekao je Ognjenović.

Gak, Petronijević i Ognjenovuć su sa direktorkom predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ Draganom Todorović obišli radove čija je vrednost oko 28 miliona dinara koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Sekretarijat je finansirao i opremanje vrtića u vrednosti od četiri miliona dinara.

Ovo će biti 31. vrtić u okviru predškolske ustanove na Voždovcu u koje ide više od 5.000 dece.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
fog
0.8 ° C
0.8 °
0.7 °
100 %
1kmh
100 %
Суб
8 °
Нед
7 °
Пон
6 °
Уто
7 °
Сре
8 °