3.9 C
Belgrade

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastavlja sprovođenje akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

U sredu, 20. jula, od 19 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih komaraca na sledećim lokalitetima: Grocka uz Dunav i Brestovik, Miljakovačka šuma, SP „Jajinci”, Banjički potok, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Pregrevica, Kanarevo brdo, Miljakovac, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, blokovi 70 i 70a, blokovi 44 i 45, naselja Sava Kovačević, Kalvarija, Bački Ilovik, Novi grad i Ledine.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.9 ° C
4.8 °
2.7 °
82 %
5.7kmh
0 %
Нед
9 °
Пон
10 °
Уто
9 °
Сре
8 °
Чет
7 °