3.7 C
Belgrade

Nastavlja se akcija uklanjanja divljih deponija na Čukarici

Uklanjanjem još dve deponije, sa Savske magistrale i na Čukaričkoj padini, nastavljena je akcija prolećnog čišćenja deponija na Čukarici. Akcija je sprovedena na inicijativu Gradske opštine Čukarica, a u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda i JKP “Gradska čistoća”.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ uklonile su još 640 kubika smeća u romskom naselju u Radničkoj ulici, prekoputa crkve na Čukaričkoj padini, kao i sa Savske magistrale posle „Mega Maksija“.

„Samo u proteklih nedelju dana, odneseno je 1.000 kubika smeća sa nekoliko lokacija na Čukarici. Osim ove dve deponije, nagomilani otpad koji su nesavesni građani odlagali u proteklom zimskom periodu očišćen je sa ugla ulica Endija Vorhola i Savske magistrale, u Avalskoj ulici u Železniku, u Galipoljskoj ulici, kao sa Ibarskog puta posle isključenja sa Labudovog brda“, istakao je član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević apelujući na građane da budu savesni i odgovorni i da ne narušavaju higijenu odlaganjem otpada na nedozvoljen način i na mesta na kojima to nije predviđeno.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
3.7 ° C
4.1 °
3.5 °
99 %
1.5kmh
99 %
Чет
8 °
Пет
13 °
Суб
13 °
Нед
11 °
Пон
1 °