9.8 C
Belgrade

Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastavlja i danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama grada Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se od 19.30 do 24 časa i obuhvatiće nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje uz kanal Galovica, Vinogradsku, Adu Ciganliju, Makiš, Adu Međicu, Zemun polje, Batajnicu, naselje Ekonomija, Šangaj, Busije, Dobanovce i Ugrinovce.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
9.8 ° C
9.8 °
8.7 °
93 %
2.1kmh
0 %
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °
Суб
17 °

Servisne vesti