3.1 C
Belgrade

Nastavlja se uređenje ulica u Sremčici

Radovi na sanaciji kolovoza i trotoara intenziviraju se sa dolaskom lepog vremena, a posebno su obradovali stanovnike odvojka Ulice porodice Božić u Sremčici, koji su konačno umesto zemljanog puta dobili adekvatan prilaz do svojih domova. Ni žitelji Torbanovačke ulice u ovom čukaričkom naselju nisu krili zadovoljstvo što je njihova ulica nakon više od četiri decenije konačno sanirana. Sredstva za uređenje ove dve saobraćajnice obezbeđena su iz budžeta Gradske opštine Čukarica.

Radove je obišao član Opštinskog veća Čedomir Sovtić, koji je iskoristio priliku da vreme provede u razgovoru sa građanima.

„Nakon mnogo godina žitelji Ulice porodice Božić dobili su asfalt i konačno će imati mnogo bolje uslove za svakodnevno funkcionisanje koje je bilo otežano, naročito prilikom padavina, imajući u vidu činjenicu da je ulica bila u izuzetno lošem stanju, prepuna udarnih rupa. Umesto blatnjavog puta, kompletno je izgrađena nova saobraćajnica, a radovi su obuhvatili iskop, nasipanje rizle i asfaltiranje, a u narednim danima biće postavljene i bankine“, istakao je Čedomir Sovtić dodajući da je vrednost radova na izgradnji ove ulice oko 1.200.000 dinara.

Građani su izrazili zadovoljstvo Gradskoj opštini Čukarica što je imala sluha za rešavanje njihovog problema, ističući da konačno mogu da koračaju ulicom i dolaze do svojih domova u čistim cipelama.

„Posle više od četiri decenije saniran je kolovoz i u Torbanovačkoj ulici u dužini od 155 metara. Nakon pripreme postojeće podloge sa izravnanjem, ugrađen je završni sloj asfalta, čime je ova saobraćajnica dobila potpuno novo ruho. Vrednost ovih radova iznosi oko 1.500.000 dinara“, naglasio je Sovtić.

Trenutno se izvode pripremni radovi na rekonstrukciji Zelenčeve ulice prvi deo u Velikoj Moštanici, a radovima će biti obuhvaćeno oko 400 metara kolovoza. Putari imaju pune ruke posla i u ulicama Tomasa Edisona, Doljanskoj, Grigora Viteza i Siniše Stankovića, a uskoro se očekuje i početak radova na izgradnji trotoara u Ulici Stevana Filipovića na ulasku u Železnik iz pravca Sremčice sa leve strane, na mestu gde je nedostajao.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °