2.5 C
Belgrade

Nastavljamo da zajedno sa našim seniorima upoznajemo Srbiju

Kako nam je želja da našim seniorima pružimo mogućnost da ponovo uživaju u lepotama Srbije, Gradska opština Vračar i ove nedelje nastavlja sa realizovanjem izleta za najstarije. Mnogobrojne penzionere na izlet je ispratio predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković. Prvi čovek Opštine Vračar je seniorima poželeo ugodan put, uz obećanje da će se Opština i dalje truditi da penzionerski dani naših najstarijih sugrađana protiču što sadržajnije.

Današnji beg od gradske gužve penzioneri su zamenili obilaskom manastira Tumane iz XIV veka i Srebrnog jezera. Manastir se nalazi u Golubačkoj dolini na samoj obali istoimenog potoka, udaljen 8 km od Golupca. Najveća svetinja ovog manastira jesu čudotvorne mošti Sv. Zosima za koje se vezuju mnoga isceljenja, zbog čega je manastir poznat i pod nazivom Đerdapski Ostrog. Nakon toga seniori su se uputili na desnu obalu Dunava u obilazak Ramske tvrđave i Srebrnog jezera.

U pauzi između razgledanja znamenitosti, penzioneri su trenutak za razmenu utisaka sa putovanja i predah napravili uz ručak i muziku. Pozivamo sve penzionere sa mestom prebivališta na opštini Vračar, da se prijave za jednodnevne izlete svakog radnog dana na broj telefona 011 3081 455.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °