4 C
Belgrade

Nastavna sredstva na poklon školama u zonskom sistemu

JKP „Parking servis” je uručilo osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja nastavna sredstva, nabavljena novcem od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim đačkim parking-mestima, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. Ovim je svečano završen šesti ciklus akcije „Đačko parking mesto”, a ujedno započet i novi ciklus predavanja o saobraćaju u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”.

U holu OŠ „Đuro Strugar” na Novom Beogradu, ove godine su 33 beogradske osnovne škole primile od „Parking servisa” donaciju nastavnih sredstava kojima se unapređuje proces nastave. U ovogodišnjem ciklusu akcije, učenici i njihove škole dobili su 19 interaktivnih tabli, 35 projektora, dva računara sa monitorima, šest multifunkcionalnih štampača i jedan razglas. Svake godine direktori škola se izjašnjavaju koje nastavno sredstvo im je neophodno, a „Parking servis” ga nabavlja od novca prikupljenog od plaćanja parkiranja na đačkim parking mestima i zatim donira školi.

Direktorka Osnovne škole „Đuro Strugar” Ana Lazarević, kao domaćin ovogodišnje svečanosti, poželela je dobrodošlicu svojim kolegama i prisutnim gostima i zahvalila „Parking servisu” na donaciji. Ona je napomenula da je njena škola tek dve godine obuhvaćena akcijom „Đačko parking mesto” i da je prošle godine kao donaciju dobila razglas, a ove interaktivnu tablu i projektor. Pohvalila je ovu akciju zahvaljujući kojoj škole iz godine u godinu unapređuju kvalitet nastave.

V. d. direktora JKP-a „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da se svake godine proširenjem zonskog sistema, povećava i broj škola koje dobijaju donaciju. 

– „Parking servis”, kao društveno odgovorno preduzeće, putem akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole” već 16 godina brine o bezbednosti najmlađih. Čitava jedna generacija mladih ljudi je stasala učeći od „Parking servisa” kako da bezbedno dođe od kuće do škole i oni sada završavaju fakultete. Preko akcije „Đačko parking mesto” doniramo nastavna sredstva osnovnim školama i na taj način podižemo im kvalitet nastave. Za prethodnih šest godina donirali smo više od 90 interaktivnih tabli, 130 projektora, po 25 računara, štampača i razglasa i drugu opremu koja je školama bila najpotrebnija – rekao je Čupković.

Na predavanjima u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”, đaci prvaci beogradskih osnovnih škola od 2007. godine uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Akcijom su obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji Beograda, a kroz edukaciju će ove godine proći 17.320 đaka prvaka, najviše učenika otkako je akcija pokrenuta. 

„Parking servis” koristi svaku priliku da, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, a da ukoliko se parkiraju, to učine upravo na ovim posebno obeleženim đačkim parking-mestima, jer plaćanjem parkiranja doniraju školi u blizini, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °