12.6 C
Belgrade

Nastup sastava ISKON u „Muzičkoj bašti“ 9. jul u 20.30č / ulaz slobodan

Letnji muzički program MUZIČKA BAŠTA Centra za kulturu Grocka na otvorenoj sceni Rančićeve kuće u Grockoj predstavlja gostujuće sastave iz zemlje i regiona. U petak 9. jula u 20.30 časova nastupa sastav ISKON, koji izvodi izvornu muziku i bogate muzičke stilove Balkana, u originalnim aranžmanima, u vanvremenskom ambijentu Rančićeve kuće, zaštićenog spomenika kulture s početka XIX veka.

„Iskon“ je nastao 2001. godine, kada se grupa studenata i entuzijasta okupila sa željom da izvornu muziku sačuva od zaborava, ali i da je kroz nove i originalne aranžmane približi današnjoj publici. Okosnica nastupa su, uz bogatstvo melodija Balkana, upečatljivi ženski vokali i sviranje na tradicionalnim instrumentima.

Za dvadeset godina postojanja grupa je nastupala na brojnim festivalima u Mađarskoj, Rusiji, Grčkoj, Francuskoj, Turskoj, Švajcarskoj, BiH, kao i na festivalima i manifestacijama širom Srbije. Nakon duže diskografske pauze, grupa „Iskon“ je u septembru 2020. godine objavila svoj treći studijski album, pod nazivom „Prsten mladoženjski“, u saradnji sa izdavačkom kućom Multimedia Music Serbia iz Beograda.

Grupu „Iskon“ danas čini osam članova:

  • Milanka Nastasović – vokal
  • Olja Njaradi – vokal
  • Dejan Anđelović – frula, tarabuka
  • Nebojša Brdarić – frula, kaval, jermenski duduk
  • Filip Jović Vujaković – klarinet, gajde, kaval
  • Balša Pešikan – makedonska tambura, saz, violina
  • Nikola Birač – čalgija, tamburaško čelo
  • Ognjen Šućur – tapan

„Muzička bašta“ Centra za kulturu Grocka tokom 2021. godine nastavlja sa profilisanim konceptom koji publici donosi žanrovsku raznovrsnost, generacijske i stilske razlike među muzičarima, autorski pristup i multikulturalnost – kao najvažnije odlike programa. U programu učestvuju gosti iz zemlje i regiona, a publici se kao vid muzičke edukacije i popularizacije umetničke muzike, predstavlja muzika različitih žanrova, nedovoljno zastupljena u medijskom i javnom prostoru, sa akcentom na autentičnom, etno i autorskom izrazu.

*Muzički program „Muzička bašta“ Centra za kulturu Grocka je podržan i sufinansiran sredstvima Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja, sredstvima Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu, kao i podrškom Opštine Grocka.

Ulaz je slobodan, uz poštovanje zdravstvenih preporuka i mera zaštite.

Dobro došli!

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...