3.2 C
Belgrade

Nikodijević: Beograd postavio visoke standarde u organizaciji velikih sportskih događaja

Beograd je grad sporta i vodeći grad u Jugoistočnoj Evropi kada su u pitanju organizacije sportskih događaja i manifestacija, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević obraćajući se danas prisutnima na konferenciji za medije povodom održavanja sportskog takmičenja „Padel Belgrade open”.

Nikodijević je rekao da mu je zadovoljstvo što prisustvuje rađanju i promociji jednog novog sporta u našem gradu, koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost.

– Veliki broj naših sugrađana igra padel i verujem da ćemo kroz nekoliko godina biti konkurencija u ovom, kao i u drugim sportovima. U proteklih nekoliko godina Beograd je bio domaćin velikih sportskih takmičenja, a specifičnost našeg grada je u tome što smo postavili visoke standarde u organizaciji velikih sportskih događaja. Izuzetno je značajno da organizacija ovakvog događaja bude na visokom nivou, da slika koju šaljemo iz Beograda bude najbolja i da ljudi shvate da Beograd jeste grad sporta – poručio je Nikodijević.

On je istakao da su tokom pripreme i organizacije turnira ispoštovani svi standardi. Izrazio je uverenje da će ovo biti jedna dobra manifestacija i da će, pre svega, Beograđani ali i gosti našeg grada imati prilike da se upoznaju sa jednim novim sportom, te da upoznaju najbolje igrače padela u Evropi.

– Ovo je jedan od najbrže rastućih sportova u svetu i verujem da ćemo u godinama pred nama postati konkurentni. Veoma značajno za ovaj sport jeste to da ga mogu igrati mlade i stare generacije, muškarci i žene, te da privlači interesovanje velikog broja ljudi. Očekujem da će ovo postati tradicionalni sport u našem gradu – rekao je Nikola Nikodijević i pozvao Beograđane da se upoznaju sa ovim novim sportom.

Direktor turnira Đorđe Mijailović je istakao da će se turnir održati u tri takmičarske kategorije, master, rekreativni i miks. U kategoriji master učestvovaće parovi iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske, a Srbiju će reprezentovati dva najbolja para.

– Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu koji je u regionu poznat kao centar za najveće i najreprezentativnije događaje, te je i ovim događajem potvrdio status grada –domaćina prestižne manifestacije „Ekspo” – rekao je Mijailović.

On je podsetio da će se turnir održati tokom vikenda, kada mečevi počinju u 12 časova i igraće se do 22 časa.

Kao promoter padela i neko ko je postavio na hiljade ovih terena širom sveta, gost iz Italije Paskvale Rizo je istakao da je padel sport koji se igra sa puno strasti i da je upravo zbog toga siguran da će ovaj sport biti popularan i u našoj zemlji.

Ambasador turnira i učesnik Đorđe Đoković je zahvalio Gradu Beogradu i organizatorima turnira na, kako je rekao, velikom trudu u popularizaciji ovog sporta.

– Počeo sam da se bavim ovim sportom iz hobija, a sada imam priliku da predstavljam svoj grad i zemlju. Na taj način učestvujem u promociji trenutno najbrže rastućeg sporta na svetu. Drago mi je da će nas i vreme poslužiti i da ćemo tokom vikenda na pravi način, po lepom vremenu, predstaviti Beograđanima ovaj sport – rekao je Đoković.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °