16.8 C
Belgrade

Nikodijević: Beograd svetska prestonica atletike i košarke

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je Beograd svetska prestonica u atletici jer se sledeće nedelje u Štark areni održava Svetsko dvoransko prvenstvo, ali da će biti i prestonica košarke jer je i ove godine dobio organizaciju „Fajnal fora”. 

– Pre četiri godine Evroliga je ocenila da je naš glavni grad organizovao najbolji „Fajnal for” i tada smo doneli odluku da ćemo se ponovo kandidovati. Nismo očekivali da će biti tako brzo, možda za godinu, dve, ali kada smo dobili saznanja da Berlin neće moći da organizuje završni turnir evropske košarke, počeli smo sa pripremom dokumentacije i relativno lako dobili organizaciju. Od ostalih nas izdvaja što imamo sjajnu dvoranu, opremljenu svim neophodnim tehničkim elementima, iskusne ljude, velike hotelske kapacitete, dobre avioveze sa čitavom Evropom. Ne manje važno jeste i to što je Beograd grad košarke, te je Evroliga u svom saopštenju navela da se košarka vratila kući – kazao je Nikodijević za TV K1. 

To se videlo i po organizaciji pre četiri godine, dodao je Nikodijević, jer iako nijedna domaća ekipa nije igrala, nije bilo praznog mesta u Areni. Tako da se i ovog puta očekuje veliki broj stranih gostiju, kojih je prošli put bilo bezmalo petnaest hiljada, ali i domaće publike.   

– Želimo dobru, karnevalsku atmosferu u Beogradu, tako da će i ove godine on biti otvoreni grad – naveo je Nikodijević. 

Kad je reč o atletici, važno je napomenuti da od početka pandemije nije bilo nijednog prvenstva na svetskom nivou, zato se očekuje da će u Beograd doći spremni takmičari, željni da osvoje dobre rezultate. 

– Pre sedam dana imali smo takoreći „generalnu probu” Otvoreno prvenstvo u atletici i tada je „pao” svetski rekord u skakanju uvis s motkom. Očekuje nas mnogo takmičara, osvajača olimpijskih i brojnih drugih medalja. Beograd je već bio organizator Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici i upravo zbog toga što su ljudi bili prezadovoljni, dobili smo i organizaciju prvenstva na svetskom nivou. Dolazak je najavilo više od hiljadu takmičara, a 150 zemalja akreditovalo je svoje novinare za direktno praćenje takmičenja. Predivne slike iz Beograda otići će u čitav svet – naglasio je Nikodijević. 

Predsednik Skupštine grada je na kraju ocenio da smo dobri domaćini sportskih takmičenja jer sve to radimo s ljubavlju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °