2.5 C
Belgrade

Nikodijević: Bliski odnosi Beograda i Podgorice

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ugostio je danas predsednicu Skupštine Glavnog grada Podgorica dr Jelenu Borovinić Bojović, koja je s delegacijom Podgorice u zvaničnoj, dvodnevnoj poseti Beogradu.

Nikodijević je tom prilikom istakao da mu je izuzetna čast što se prvi put sastaje sa predsednicom Skupštine Podgorice i zahvalio je Jeleni Borovinić Bojović što joj je prva poseta od kako je izabrana upravo poseta Beogradu.

– Beograd i Podgorica gaje zaista bliske odnose i postoji dosta oblasti u kojima možemo zajednički da delujemo, da razmenimo iskustva i da pomognemo jedni drugima. Okolnosti su bile takve da sem protokolarne saradnje i saradnje u oblasti kulture, nismo imali bliže kontakte dva glavna grada. Očekujem da u budućnosti imamo blisku i plodonosnu saradnju – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči o tome kako dva grada mogu jedan drugom da pomognu u različitim oblastima.

– Saglasili smo se da saradnju proširimo na privrednu, gde postoje izuzetno veliki potencijali i Podgorice i Beograda. Moramo učiniti sve da te potencijale približimo, da povežemo privredne komore, s obzirom na to da su spoljnotrgovinski odnosi takvi da smo jedni drugima potrebni – rekao je prvi čovek gradske skupštine.

Jelena Borovinić Bojović izrazila je zadovoljstvo zbog toga što je posetila kolegu u Beogradu, sa kojim je imala čast da razgovara o bliskoj saradnji dva grada.

– Nema logičnijeg sleda događaja od bliske saradnje između Beograda i Podgorice. Imali smo izuzetno plodonosan i konstruktivan sastanak, a nadam se da ćemo neke zajedničke vizije i inicijative vrlo brzo u budućnosti i realizovati. Očekujem da saradnja između dva glavna grada bude uzdignuta na nikad bolji nivo, da komunikacija između dva gradska parlamenta bude izuzetna, te da svojim iskustvima i znanjem doprinesemo bliskosti Beograda i Podgorice – navela je nakon sastanka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je najavila da će akcenat biti na komunikaciji između privrednih komora gradova, ali i na digitalizaciji, socijalno osetljivim kategorijama i transparentnosti parlamenta u odnosu s građanima. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °