11.1 C
Belgrade

Nikodijević čestitao Božić svim vernicima koji ga proslavljaju po gregorijanskom kalendaru

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu i metropolitu Ladislavu Nemetu, kao i svim vernicima koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru. 

„U korenima hrišćanske tradicije leži nada u spasenje, kakvu je onda u ljudima probudilo rođenje Isusa Hrista. Neka njegova učenja i iskustvo danas neiscrpno osnaže svaki čovečji napor u postizanju svetskog mira i stabilnosti. U ime Skupštine Grada Beograda i u lično ime, čestitam na vašem nedavnom ustoličenju na mestu beogradskog nadbiskupa i metropolita. Iskreno vam želim mnogo sreće i uspeha u obavljanju ove visoke dužnosti. 

Samo imenovanje na čelo Beogradske nadbiskupije i metropolije zavređuje čast i poštovanje, ali podjednako sa sobom nosi i veliku odgovornost. Uveren sam da ćete svojom duhovnošću i obrazovanjem opravdati ukazano poverenje i predano raditi u najboljem interesu međuverskog dijaloga. 

U nadi da ćemo u Beogradu kroz zajedničke napore, a na principima međusobnog uvažavanja i tolerancije, unapređivati saživot naših naroda, primite izraze mog poštovanja”, naveo je Nikola Nikodijević.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °