-2.6 C
Belgrade

Nikodijević čestitao Dan Republike Srpske

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je Dan Republike Srpske predsedniku Skupštine grada Banjaluke Mladenu Iliću.

–Poštovani predsedniče, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, u ime Skupštine grada Beograda i u moje lično ime, primite najsrdačnije čestitke uz najiskrenije želje za opšte dobro građana Banjaluke i našeg naroda u celini – naveo je Nikodijević.

On je ukazao da istorijska tekovina Republike Srpske postojano odoleva izazovima balkanske geopolitike.

–U tom pogledu su od vitalnog značaja mirnodopske veze sa maticom koje dodatno učvršćuje i ustanovljena međugradska saradnja. Ponosimo se činjenicom da se tradicionalno prijateljski odnosi Beograda i Banjaluke, krunisani Poveljom o bratimljenju dva grada, kontinuirano unapređuju. Rezultat su naše odlučnosti za jačanje saradnje koja danas na različitim osnovama gradi jednu perspektivnu budućnost. Dosadašnja razmena zvaničnih poseta svedoči o razvoju međugradskog dijaloga u čijim okvirima razmatramo zajedničke ekonomske i kulturne projekte. U ovoj godini, uz najbolje želje Vama na ličnom i profesoinalnom planu, iskreno verujem u uspeh planova koji su pred nama. Verujem u potencijale naše privrede, kulture, obrazovanja, turizma i drugih oblasti koje će dalje intenzivirati i dijalog na nivou naših vlada. U nadi da ćemo i dalje konstruktivno sarađivati u obostranom interesu očuvanja i produbljivanja veza Beograda i Banjaluke, upućujem Vam izraze mog osobitog poštovanja – istakao je Nikodijević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-1.8 ° C
-1.2 °
-2.6 °
73 %
4.1kmh
75 %
Уто
-2 °
Сре
1 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °