26.1 C
Belgrade

Nikodijević: Mi znamo šta je Beograđanima potrebno

U organizaciji izborne liste Ivica Dačić – Premijer Srbije, Toma Fila – Gradonačelnik Beograda, održan je predizvorni skup na Novom Beogradu, na kome se građanima obratio i predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd, Nikola Nikodijević.

Tom prilikom Nikodijević je istakao da socijalisti imaju znanje i spremnost da nastave da doprinose ukupnom razvoju Beograda i u naredne 4 godine. Nikodijević je precizirao da je Beograđanima potrebna zdrava životna sredina, bolji saobraćaj, kvalitetna zdravstvena zaštita i da Socijalistička partija Srbija ima tim koji ove potrebe može da obezbedi.

– Mi smo u našem mandatu učinili da prvi put nakon 45 godina deponija u Vinči više ne zagađuje Beograd. Zahvaljujući predanom radu naše koalicije, nema više divlje deponije, nema više požara u Vinči, nema otrovnih materija. Prvi smo pokrenuli izgradnju savremene fabrike za preradu otpada iz koje ćemo ubuduće dobijati toplotnu i električnu energiju. Isto tako, izgradili smo i fabriku za preradu otpadnih voda, da više Beograd ne bi bio jedini grad u Evropi koji otpadne vode izliva u Dunav, poručio je Nikodijević

Predsednik beogradskih socijalista je naglasio da SPS ima jasan plan za efikasniji saobraćaj u Beogradu i da su značajni projekti već otpočeti, i da veliki broj drugih projekata Beograđani mogu očekivati u narednom periodu.

– Pokrenuli smo izgradnju Beogradskog metroa, višedecenijski san Beograđana napokon postaje stvarnost, i to je ono čime se ponosimo. Kada novim linijama BG voza povežemo sve opštine sa metroom, učinićemo da se niko više u Beogradu ne oseća građaninom drugog reda. Omogućićemo sugrađanima da iz Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Grocke i Surčina mnogo brže dolaze do centra grada i time imaju jednake šanse za kvalitetan život, istakao je Nikodijević.

Govoreći o zdravstvenoj zaštiti, Nikodijević je ocenio da je jedan od najvažnijih ciljeva socijalista da građani Srbije imaju jednaku zdravstvenu zaštitu kao i građani u najrazvijenijim zemljama Evrope.

– Danas u Beogradu imate novi Kliničko-bolnički centar, novu kario-vaskularnu bolnicu Dedinje 2. Započeli smo i izgradnju dečije bolnice Tirošova 2, a u naredne 4 godine uradićemo i novu kliniku za onkologiju. Tako planiramo da unapredimo zdravstvenu zaštitu naših sugrađana, a garant tome su i ljudi na našim listama, kao što je prof.dr Vladimir Đukić, prim.dr Dragana Despot, spec. dr Nenad Bjelica, koji su pokazali hrabrost, znanje i umeće kada je bilo najteže, zaključio je Nikodijević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °