6.2 C
Belgrade

Nikodijević na Badnje veče obišao radnike „Beogradskih elektrana”

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, zajedno sa direktorom „Beogradskih elektrana” Vanjom Vukićem, obišao je na Badnje veče radnike ovog komunalnog preduzeća. Pravoslavnim običajem unošenja badnjaka, on je tom prilikom radnicima čestitao Badnje veče i predstojeći Božić i naglasio njihovo angažovanje da ovaj deo komunalnog sistema funkcioniše normalno. 

Ova poseta je tradicionalna, dodao je Nikodijević, jer se i na ovaj način upućuje zahvalnost radnicima „Elektrana” i svim zaposlenima u komunalnom sistemu grada.

– Oni rade i na praznike da bi Beograđani imali tople stanove i kvalitetnu komunalnu uslugu. „Beogradske elektrane” kao najveći proizvođač toplotne energije veoma su značajne ne samo za Beograd već i za Srbiju zbog energetske stabilnosti čitave zemlje. Pripreme za grejnu sezonu obavljene su na kvalitetan način, a da Beograđani imaju dobro grejanje pokazuju i podaci da je mnogo manje žalbi – istakao je Nikodijević.

Grad Beograd zajedno sa „Beogradskim elektranama” nastaviće da u narednim godinama razvija ovaj sistem. 

– U planu su velike investicije i drugačiji način proizvodnje toplotne energije. Od sledeće sezone toplotna energija će se dobijati i iz postrojenja u Vinči i to 56 megavata, a predstoji i veliki projekat povezivanja na Termoelektranu „Nikola Tesla”, što u perspektivi za 30 do 40 odsto može da smanji zavisnost „Beogradskih elektrana” od gasa – najavio je Nikodijević.

Uštede, smanjenje potrošnje električne energije, zaštita životne sredine i dalje širenje mreže daljinskog grejanja glavni su ciljevi budućih investicija, zaključio je Nikodijević.

Energenata ima dovoljno, sistem je stabilan, a direktor Vanja Vukić naglasio je dobru saradnju sa Skupštinom grada.

– Svi toplotni izvori neometano daju toplotnu energiju i nema nikakvih prekida u snabdevanju. Broj reklamacija sveden je na minimum – naveo je Vukić.

Predsednik Skupštine grada dežurnima je doneo posne kolače, a zaposlene u toplanama širom grada pozdravio je posredstvom audio sistema dispečerskog centra „Beogradskih elektrana“.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °