6.8 C
Belgrade

Nikodijević: „Sportske igre mladih” povezuju decu iz celog regiona

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prisustvovao je danas u Sportskom centru „Voždovac” na Banjici svečanom otvaranju manifestacije „Sportske igre mladih”. Baklju kojom je upaljena vatra prijateljstva donela je naša mlada, proslavljena atletičarka Angelina Topić.

Nikodijević je istakao da je reč o jednom dobrom projektu koji pre svega služi povezivanju mladih iz država bivše Jugoslavije.

– Ovo su jubilarne, desete po redu „Sportske igre mladih” u kojima učestvuju mladi iz regiona. Drago mi je što smo danas iz Beograda poslali jednu divnu sliku u svet i verujem da je ovo izvanredan način da mladi putem sporta i druženja nauče da poštuju različitosti, da žive jedni sa drugima. Ovo je veliki zalog za njihovu zajedničku i bolju budućnost – istakao je Nikodijević.

Predsednik gradskog parlamenta je naglasio da Grad Beograd organizaciono i finansijski podržava ovu značajnu manifestaciju, te da će to nastaviti i u budućnosti.

– Očekujem da će u budućnosti u ovoj manifestaciji učestvovati još više dece, a postoji veliko interesovanje da se uključe još neke države iz bivše Jugoslavije. Dečji osmeh i njihova radost najveća su pobeda za sve nas. Želimo da oni zaista imaju bolju budućnost, te da sa svojim komšijama žive neopterećeni prošlošću – zaključio je Nikodijević.

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić je rekao da Vlada Srbije podržava ovu manifestaciju jer je sport uvek bio značajan kada treba povezati mlade.

– Pozivam sve ljude koji žele dobro da koriste sport kao nešto što će vaspitati mlade ljude da na sportskom borilištu pokažu sve dobre osobine koje fizičko vežbanje daje. To je pre svega tolerancija i poštovanje protivnika – istakao je Gajić.

Osnivač i predsednik „Sportskih igara mladih” Zdravko Marić zahvalio je deci što ih je svake godine sve više i poručio da sportisti uvek treba da im budu idoli.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre rekao je da je sjajno biti danas sa decom, te im je poželeo uspeh u takmičenjima.

– Takmičite se, ali treba da se poštujete i da uživate. Želim vam da budete šampioni u ovim igrama, ali i u životu – rekao je Žiofre.

Prisutnima se obratila i predstavnica sponzora, Kompanije „Dunav osiguranje”, Nikoleta Šubert, a događaju su prisustvovali mnogobrojni sportisti.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °