17.3 C
Belgrade

Nikodijević ugostio ambasadora Angole

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Republike Angole u Srbiji Alsinom Izata da Konsejkaom.

Povod za ovaj susret je obeležavanje značajnoj datuma – 100 godina od rođenja dr Agostina Neta, prvog predsednika nezavisne Angole. U susret ovom jubileju, koji je veoma važan za istoriju Republike Angole, a na inicijativu ambasade ove prijateljske zemlje, Grad Beograd je doneo odluku o podizanju spomenika dr Agostinu Netu, lekaru, pesniku i prvom predsedniku Narodne Republike Angole.

S obzirom da ovaj znameniti afrički državnik ima i ulicu koja nosi njegovo ime na teritoriji gradske opštine Novi Beograd, logično se nametnula ideja o lokaciji.

Nakon usvajanja predloženih odluka na sednici Skupštine Grada Beograda, pristupiće se podizanju spomenika u parku, na potezu Ulice dr Agostina Neta, od broja 22 do 44.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica usvojila je inicijativu sa potrebnim saglasnostima i svoje mišljenje uputila Skupštini Grada Beograda na usvajanje.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.7 ° C
19.6 °
16.7 °
44 %
3.6kmh
0 %
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
17 °
Пон
13 °
Уто
8 °