19.6 C
Belgrade

Nikodijević: Vrlo brzo ćemo imati konstituisane sve organe vlasti u Gradu Beogradu

U  najskorije vreme, mnogo pre zakonskog roka biće zakazana sednica Skupštine grada na čijem dnevnom redu će biti izbor gradonačelnika Beograda i vrlo brzo ćemo imati konstituisane sve organe vlasti u Gradu Beogradu, izjavio je novoizabrani predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević za TV Tanjug.

On je podsetio da su u gradu postignuti izuzetni rezultati u poslednjih osam godina, za šta su dobili veliko poverenje građana.

– Radili smo timski i tako će biti i u narednom periodu. Aleksandar Šapić je čovek koji je zadnjih desetak godina proveo baveći se lokalnom politikom, odlično poznaje probleme ovog grada. Očekujem odličnu saradnju, ali naravno postoji tim stručnih ljudi, profesionalaca, ljudi koji su zaista dokazani u svom poslu, na koje Šapić može da računa. Uspeli smo da Grad, koji je bio na ivici bankrota, stabilizujemo, pre svega ekonomski. Tu zasluge u ogromnoj meri pripadaju Siniši Malom, koji je bio gradonačelnik od 2014. godine, koji je stabilizovao finansije Grada Beograda i pokrenuo prvi investicioni ciklus. Danas je razvoj Beograda toliko uzeo maha da to zaista niko ne može da zaustavi – rekao je Nikodijević.

On je naglasio da Beograd čekaju ogromni razvojni projekti, od kojih su neki započeti, a neki su tek u planu. 

– Najviše smo ponosni na izgradnju beogradskog metroa, što je poluvekovni san Beograđana. Započet je u prošlom mandatu, a u ovom mandatu moramo da ga ubrzamo jer će njegova realizacija iz korena promeniti sliku našeg grada – rekao je Nikodijević.

Nikodijević je poručio da će se kao predsednik Skupštine grada truditi da sačuva ugled i dostojanstvo ove institucije te se osvrnuo na kritike opozicionih odbornika u vezi sa velikim projektima kada je izabran.

– Predmet kritika kada sam biran na čelo Skupštine grada bio je beogradski metro, zatim Beograd na vodi, spalionica u Vinči, fabrika za preradu otpadnih voda, a to su sve projekti koje smo kao gradska vlast pokrenuli i na koje smo ponosni. Sa tim projektima izašli smo pred građane i dobili poverenje. Poručujem svim građanima da ćemo dok god nam budu davali poverenje i podršku, nastaviti da gradimo metro, Beograd na vodi. Napravićemo prvu fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu kako ne bismo bili jedini grad u Evropi koji svoje otpadne vode izliva direktno u reke. Uradićemo i Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta i to će biti projekat koji će promeniti grad. Dužnost i obaveza svih nas je da svakodnevno radimo u interesu Beograđana i da se trudimo da naš grad bude bolje mesto za život naših sugrađana – zaključio je Nikodijević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °