3.1 C
Belgrade

Nikodijević zakazao sednicu Skupštine Grada Beograda za 18. avgust

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je treću sednicu gradske skupštine za četvrtak, 18. avgust, koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6, s početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenog sredstvima donacije Vlade Japana, kao i Predlog odluke o izmeni odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga. Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na nekoliko konačnih nacrta aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda.  

Skupština grada Beograda će odlučivati i o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Grada Beograda, te o davanju saglasnosti na odluku o izmeni i dopuni Statuta Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i promeni osnivačkog akta Ustanove socijalne zaštite „Prihvatilište za odrasla i stara lica”.

Skupština Grada Beograda, foto: beogradski.rs
Skupština Grada Beograda, foto: beogradski.rs

Pred odbornicima će se naći i tri izveštaja i to: Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Beograda za 2021. godinu, Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom Grada Beograda 2021-2030, za 2021. godinu, te Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda takođe za 2021. godinu.

U skraćenom postupku sednice naći će se predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora.  

Treća sednica Skupštine grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid-19, koje je preporučio Gradski zavod za javno zdravlje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °