4 C
Belgrade

Nikola Nikodijević zakazao sednicu Skupštine grada za sredu, 28. septembar

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 28. septembar, četvrtu sednicu gradskog parlamenta, koja će se održati u zgradi Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, s početkom u 10 časova. 

Na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, kao i izmena Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu. 

Osim toga, pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i dopuna Odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji. 

Na dnevnom redu su i sledeće tačke: Predlog odluke o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te informacija o obezbeđenju vodosnabdevanja dela naseljenog mesta Konatice na teritoriji gradske opštine Obrenovac, preko vodovodnog sistema. 

Odbornici će odlučivati i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park”, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu. Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna Plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d.o.o. Beograd i Predlog odluke o manifestacijama od značaja za Grad Beograd. 

Izveštaj o radu za 2021. podneće Savet za zdravlje Grada Beograda, a odbornici će se izjašnjavati i o promeni osnivačkog akta JKP „Gradska čistoća” i o davanju saglasnosti na statute jednog broja ustanova kulture.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °