20 C
Belgrade

Njegova Svetost Patrijarh srpski g.Porfirije služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Pokrova Presvete Bogorodice

U nedelju o Mitaru i Fariseju, 13. februara 2022. godine, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Pokrova Presvete Bogorodice na Zvezdari.

Njegovoj Svetosti sasluživali su sveštenici iz bratstva Pokrovskog hrama protojereji-stavrofori Jovica Vićentijević, Slobodan Aksentić, Milutin Čeketić, Jovan Milanović, jereji Gavrilo Rajić, Nenad Prodić, Mihajlo Rapajić i đakoni Radomir Vrućinić, Dragan Radić, Nemanja Kalem i Pavle Matulić.

U veoma nadahnutoj besedi Patrijarh je rekao da U molitvi pred Gospodom svako projavljuje i pokazuje svoje realno stanje. Važno je da ispunjavamo zakon Božji, jer bez ispunjavanja zakona Božjeg i bez ispunjavanja zapovesti Hristovih, mi napuštamo i izdajemo Jevanđelje, izdajemo sistem vrednosti koji utvrđuje naše postojanje i koji treba da bude svetlost svetu.

Svetoj Liturgiji pored velikog broja vernog naroda prisustvovali su i predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić. Pevao je mešoviti hor Hrama a za pevnicom su pojali studenti sa Bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.8 ° C
19.1 °
17.9 °
94 %
2.1kmh
0 %
Нед
31 °
Пон
35 °
Уто
37 °
Сре
39 °
Чет
36 °