16.8 C
Belgrade

Nov izgled fasada dobile još dve stambene zgrade na Savskom vencu

Stambene zgrade u Resavskoj 64 i Kralja Milutina 36 dobile su nove, obnovljene fasade u rekordnom roku zahvaljujući  bespovratnom sufinansiranju radova u stambenim zajednicama koji sprovodi opština Savski venac putem Javnog konkursa.

Predsednik opštine  Miloš Vidović obišao je juče završene radove i razgovarao sa stanarima.

-Naše komšije su zadovoljne sadašnjim izgledom svojih zgrada, čije lice je neprepoznatljivo lepše u odnosu na stare, dotrajale i oronule fasade. Drago mi je što smo uspeli sve radove da završimo u najkraćem roku, kako smo i obećali. Zahvalan sam sugrađanima što se aktivno uključuju i predlažu šta je potrebno da se radi na Savskom vencu, pa je odatle i potekla inicijativa za obnovu fasada. Rezultat dobre komunikacije i saradnje građana i Opštine danas jesu rekonstruisane ulice, interblokovske saobraćajnice, nove fasade i sređeni ulazi zgrada, uređeni parkovi, dečija igrališta i škole- naglasio je predsednik opštine Miloš Vidović i podsetio da je u prošloj godini obnovljeno 6 fasada i 90 ulaza stambenih zgrada, sve sa ciljem da naši građani žive u lepšem, uređenijem i čistijem životnom okruženju kakvo i zaslužuju.

Još nekoliko dana otvoren je Novi Javni konkurs za bespovratno sufinansiranje uređenja zgrada (do 21.03.2022.) na koji mogu da se prijave stambene zajednice sa Savskog venca. Finansijska sredstva za učešće u sufinansiranju uređenja zgrada obezbeđuje GO Savski venac i mogu maksimalno iznositi 90% od potrebnih predviđenih radova.

Obilasku je prisustvovao i načelnik Odeljenja za projekte razvoja GO Savski venac Vladimir Nastić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °