25.1 C
Belgrade

Nov način informisanja građana preko validatora u vozilima javnog prevoza

Sekretarijat za javni prevoz od petka, 20. maja, pušta u rad nov sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza na teritoriji Beograda. Novi sistem informisanja putnika odnosi se na obaveštavanje korisnika u vozilima o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase linija. 

Korisnicima javnog prevoza na validatorima u vozilu biće dostupna informacija o izmenama na trasi linije kojom se prevoze, kao i adresa internet-stranice Sekretarijata za javni prevoz sa aktuelnim režimskim izmenama gde se nalaze detaljne informacije o promeni na trasama linija.

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija JLPP-a na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranje putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz. Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza. Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema, navedeno je u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.1 ° C
25.8 °
23 °
57 %
5.1kmh
0 %
Чет
25 °
Пет
26 °
Суб
26 °
Нед
23 °
Пон
20 °