2.5 C
Belgrade

Nova fasada na Geodetsko-tehničkoj školi

Nakon tri meseca radova na Geodetsko-tehničkoj školi u Beogradu završena je rekonstrukcija fasade u koju je uloženo 18,7 miliona dinara, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

 – Rekonstrukcija fasade površine 2.882 kvadratna metra podrazumevala je i obnovu visinskog poligona koji je neophodan za praktičnu nastavu đacima ove škole. Radimo na tome da u svim školama u Beogradu đaci imaju dobre uslove i za praktičnu nastavu što je stručnim školama od velike važnosti – istakao je Gak.

Snežana Pandurović, direktorka ove obrazovne ustanove, jedine srednje škole u Beogradu u kojoj se školuju budući geodetski tehničari, precizira da je u fasadu ugrađeno šest novih repera, odnosno geodetskih tačaka za osmatranje sleganja ovog objekta, koje će učenici koristiti na poligonu.

– Ovo je sada energetski efikasna i funkcionalna zgrada, a njen izgled je osmislio školski tim za uređenje škole – rekla je Pandurović.

Zaposleni u ovoj jedinstvenoj obrazovnoj ustanovi u Srbiji sada imaju bolje uslove za rad i novo funkcionalno okruženje u kome se obrazuje oko 500 učenika.

Od izgradnje školskog objekta, koji se na ovoj adresi nalazi od 1957. godine, osim promene stolarije nije bilo većih ulaganja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °