16.6 C
Belgrade

Nova oprema za polikliniku u Obrenovcu

U dijagnostički centar Obrenovac stigla je nova oprema. Novi multislajsni skener u mnogome će olakšavati budući rad ove zdravstvene ustanove.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je rekao da mu je drago što je u prilici da ugosti direktore domova zdravlja Obrenovac i Čukarica u novoj poliklinici.

– Želeo bih da saopštim građanima Obrenovca da nas nekoliko koraka deli od prijema novih pacijenata u novoj poliklinici. Prvi korak je da se rendgen blok koji je sada dobio ove moćne mašine i aparate primi od strane instituta Vinča. Druga stvar je konkurs za prijem medicinskog i nemedicinskog osoblja koji će opsluživati specijaliste sa KBC-a Zemun. Taj proces nadam se da ćemo završiti tokom aprila i maja meseca – rekao je Čučković.

– Nakon dozvole iz Ministarstva zdravlja, odnosno zdravstvene inspekcije ovaj objekat će početi da radi i prima nove pacijente. Dogovor je da radi u jednoj smeni i da se u ovih 11 ambulanti može pregledati do 50 pacijenata dnevno, što će na godišnjem nivou iznositi onaj broj ljudi koji odlazi u Beograd na preglede. Tako da ćemo imati taj nivo komfora i zdravstvene zaštite koji do sada obrenovčani nisu imali – izjavio je Čučković.

Čučković je naveo da je novi skener dobijen kao donacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i dodao da će zahvaljujući novoj opremi, stanovnici koji nemaju zdravstveno osiguranje imati priliku da se pregledaju.

Obrad Isailović, direktor Doma zdravlja Obrenovac je izrazio zadovoljstvo zbog nove opreme.

– Ovo je nešto što je Obrenovac čekao desetinama godina. Dobili smo jedan savremeni skener i rendgen, dakle ovu polikliniku privodimo kraju. Nadamo se da ćemo u najskorije vreme početi i sa radom. Pored radiološke i skener dijagnostike, rendgena i mamografije mi ćemo ovde imati ukupno 11 specijalističkih pregleda. Svi oni pregledi zbog kojih su naši pacijenti morali da idu u Beograd, sada će moći da obave ovde i u mnogome ćemo olakšati pristup pacijentima – naveo je Isailović.

– Za sve ljude koji nemaju zdravstveno osiguranje mi ćemo se truditi da organizujemo dane u nedelji kada ćemo raditi bitne preglede za njih. Znači sve ono što im je potrebno, bez obzira da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje – naglasio je Isailović.

On je poručio da će nova poliklinika raditi pod pokroviteljstvom Kliničko-bolničkog centra Zemun.

Nenada Bjelica, direktor Doma zdravlja ”Dr Simo Milošević” Čukarica je na početku čestitao Gradskoj opštini Obrenovac na nabavci nove opreme i dodao da su multislajsni skeneri obično rezervisani za velike bolničke centre.

– Namena skenera se u poslednjim decenijama značajno izmenila, pored one najteže patologije za koju je skener neophodan, videli smo da prilikom ove epidemije, naročito kod delta soja skener je bio neophodan za svakodnevnu dijagnozu – rekao je Bjelica.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °