9.3 C
Belgrade

Nova radionica u Volonterskom servisu  „Knjiga kao lek“

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, Bulevar kralja Aleksandra 395, održana je nova kreativna radionica koja promoviše biblioterapiju i lekoviitost knjiga, koju ne smemo da zaboravimo, posebno u uslovima života i ograničenjima koje nameće kovid epidemija.

Nastavljajući radionice pod nazivom „Knjiga kao lek“, profesorka i pesnikinja  Milena Isailović, volonterka Servisa,  predstavila je i preporučila roman Svetlana Velmar Janković  „Lagum“. Milena je naglasila da  je Velmar Janković kao klasik srpske književnosti neizbežna sa svojim rukopisima. Ona je naglasila da je „Lagum“  delo koje se javi jednom u pedeset godina u jednom narodu. „Lagum“ umetnički ubedljivo tematizuje golgotu jedne građanske porodice u vreme okupacije posle 1945. godine i vreme koje treba upoznati i pamtiti. Pisan je kao dnevnik sa mnogo poetike i filigranski lepom rečenicom.

Na radionice Milene Isailović dobrodošli su svi koji vole da čitaju kao i oni koji imaju nedoumicu kako i zašto treba čitati.

Radionica je održana u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama i uvek važnom porukom,  da negujemo kulturu čitanja i pamćenja, druženja i razmene ideja i dobre energije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °