2.5 C
Belgrade

Novi instrumenti učenicima i nastavnicima osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ za ostvarene sjajne dugogodišnje rezultate

U izdvojenom odeljenju OMŠ „Nevena Popović“, koje se nalazi u prostorijama OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu, u svečanoj sali škole učenike i nastavnike je sačekalo jedno veliko iznenađenje.

Muzička škola je dobila na poklon od opštine Grocka tri nova perkusiona instrumenta: marimbu, ksilofon i vibrafon.

Instrumente ispred opštine Grocka uručili su zamenik predsednika GO Grocka, Dejan Vlašković, član opštinskog Veća zadužen za oblast prosvete, obrazovanja, socijalne zaštite, dečije zaštite i boračko invalidskih prava, Aleksandar Rajković, i direktor OŠ „Sveti Sava“ Dobrica Sinđelić.

Ova tri instrumenta su jedan deo potrebnog instrumentarijuma za otvaranje novog odseka u muzičkoj školi, a to su perkusije i  udaraljke.

Sledeće godine, izgradnjom nove muzičke škole, deca sa teritorije opštine Grocka imaće priliku da uče da sviraju bubnjeve, činele, marimbu, vibrafon, doboš, ksilofon i ostale instrumente u okviru perkusionog odseka.

„Za nas kao zaposlene, a zasigurno i za naše učenike i njihove roditelje, ne postoji veća nagrada nego kada naše sjajne dugogodišnje rezultate prepoznaju pravi ljudi i potrude se, da nabavkom instrumentarijuma koji nam nedostaje, iskažu svoje divljenje i poštovanje za neizmeran trud, rad, mukotrpno zalaganje i vežbanje. U poslednjih sedam  godina naši učenici na državnim i međunarodnim takmičenjima osvajaju samo najviše nagrade. 
Veliko hvala rukovodstvu gradske opštine Grocka koji su prepoznali naše potrebe za instrumentima i omogućili nam da za našu školu nabavimo nešto što retko koja muzička škola u Beogradu, a i šire ima, a sve u cilju edukacije dece sa naše teritorije, uživanja u muzici i podizanju kulture na jedan viši nivo. To nam je podstrek da i na dalje budemo aktivni i vredni i da gročansku muzičku školu učinimo najvidljivijom na mapi Srbije.“

Direktor OMŠ „Nevena Popović“  – Dr Branka Ivković – Petronić 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °