12.6 C
Belgrade

Novi izgled za Osnovnu školu „Ilija Garašanin“

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas sa predsednikom Opštine Grocka Draganom Pantelićem radove na rekonstrukciji stolarije i fasade Osnovne škola „Ilija Garašanin“, ukupne vrednosti 49 miliona dinara.

„U ovu školu decenijama nije ulagano. Zamenom kompletne stolarije poboljšaće se i bezbednost a i škola će tokom zime biti toplija uz uštedu energenata. Ovo je četvrta od ukupno sedam osnovnih škola u Grockoj sa obimnijim ulaganjima u poslednjih nekoliko godina. Cilj je obnova svih škola“, rekao je Gak tokom obilaska.

Kako je istakao, školska godina u ovoj školi će početi nesmetano jer će radovi na dva sprata škole biti potpuno završeni pre dolaska dece dok će se ostatak radova završiti do kraja oktobra uz organizaciju radova koja neće ometati nastavu.

Gak je najavio da je na ovoj opštini u planu i igradnja nove zgrade Muzičke škole.

U školu „Ilija Garašanin“ ide oko 850 učenika dok cela teritorija Opštine Grocka ima oko 5.900 osnovaca.

Samo u poslednje tri godine Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je u opremanje gročanskih škola neopodnom opremom uložio oko 32 miliona dinara.

Fotografije obilaska škole možete pogledati OVDE.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...